www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

U Hrvatskoj živi čak 195 tisuća ortodoksnih (pravoslavnih) kršćana koji su Hrvati

VIDEO:

♦ Što znači priznanje Carigradske patrijaršije autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve za Hrvatsku pravoslavnu crkvu? ♦ Je li djelovanje Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj pod takvim nazivom iskaz dominacije Srbije nad Hrvatskom? ♦ Zašto hrvatski mediji slučaj priznanja autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve ne stavljaju u kontekst priznanja Hrvatske pravoslavne crkve dok istovremeno ta tema u srpskim medijima ima važnost i dobija upravo takvo tumačenje i pozornost? ♦ Kako to da hrvatski mediji i politika i danas u samostalnoj Hrvatskoj nekritički preuzimaju krivotvorine srpsko-komunističke propagande o hrvatskim pravoslavcima? ♦ Zašto hrvatska politika i službene povijesne interpretacije uporno barataju krivotvotrinama srpsko-komunističke propagande o postojanju Srpske pravoslavne crkve na hrvatskim prostorima u povijesnim razdobljima prije stvaranja prve Jugoslavije?

Odgovore na ova i još mnoga pitanja pogledajte U PODCASTU VELEBIT, gost je episkop Aleksandar, poglavar Hrvatske pravoslavne crkve:

 

 

♦ Je li Pećka patrijaršija na čiju se tradiciju poziva Srpska Pravoslavna crkva uopće bila srpska ili bugarska?

♦ Je li Srpska pravoslavna crkva autokefalnost dobila zapravo, posredstvom Ohridske arhiepiskopije, od Bugarske pravoslavne crkve?

♦ Zašto hrvatske vlasti opstruiraju priznanje Hrvatske pravoslavne crkve?

♦ Je li na popisu stanovništava čak 195 tisuća pravoslavaca u Hrvatskoj greškom ili namjerno prekršteno u pripadnike SPC-a?

♦ Jesu li točni podaci službene hrvatske historiografije, ali i stavovi političkih autoriteta, da Hrvatska pravoslavna crkva nije postojala prije uspostave Nezavisne Države Hrvatske?

♦ Poslušajte potpuno drugačiju verziju povijesti balkanskih prostotra zadnjih sto godina:

♦ Zašto se u hrvatskoj historiografiji prešućuje točka 33. ugovora Berlinskog kongresa iz 1878. prema kojemu je Srbija bila vazal AustroUgarske pa tako i Hrvatske?

♦ Jesu li se Balkanski ratovi vodili onako kako to uči službena povijest u Hrvatskoj?

♦ Kada je Kosovo bio srpski teritorij?

♦ Kako je nastala Makedonija?

♦ Zašto je do 1925. godine na prostoru današnje Makedonije bilo ratno stanje?

♦ Je li VMRO bio bugarski ili makedonski revolucionarni pokret?

♦ Zašto je Ante Pavelić 1926. godine dočekan s ovacijama na željezničkoj stanici u Sofiji kada je deset tisuća Bugara pjevalo njemu u čast Lijepu našu?

♦ Zašto je Ivan Mihailov, osnivač VMRO-a živio za vrijeme NDH-a u Zagrebu kod svojeg prijatelja Ante Pavelića?

♦ Jesu li makedonski i bugarski dva različita jezika?

♦ Zašto su u makedonskoj javnosti Bugari prikazani kao okupatori?

♦ Je li proces nastanka Makedonij bio proizvod velikosrpske politike?

♦ Zašto je predsjednica Grabar Kitarović, kada je bila u Rusiji, na pitanje patrijarha Ruske pravoslavne crkve: ‘Kakvo je stanje pravoslavlja u Hrvatskoj’ odgovorila da srpska nacionalna manjina ima sva prava i tri zasutpnika u Saboru?

♦ Jesu li ugovori države Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve protuzakoniti?

♦ Djeluje li Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj protivno pozitivnim hrvatskim zakonima?

♦ Je li povrat vrijednih nekretnina SPC-a u Hrvatskoj izvšen protuzakonito?

♦ Je li novac koji ogranak Srpska pravoslavna crkva uprihodi u Hrvatskoj glavni i najveći izvor financiranja svih ukupnih troškova te crkve?

♦ Jesu li svećenici SPC-a u Hrvatskoj protuzakonito zaposleni i protuzakonito primaju plaću od hrvatske države, budući su strani državljani i moraju imati radne dozvole?