DVASRCA.COM
DVASRCA.COM
Stranica za promicanje krščanskih vrednota

narod odlučuje

„Narod odlučuje“ je inicijativa građana koji žele referendumom osigurati pravedniji izborni sustav u Hrvatskoj.
Promjena načina biranja naših političkih predstavnika ključna je za promjenu načina na koji se Hrvatskom upravlja.
Posljednji primjer neodgovornosti saborskih zastupnika prema biračima koji su ih izabrali, ratifikacija je Istanbulske konvencije.


Ali primjera je mnogo. Tako građani Slavonskog Broda već 9 godina udišu zrak koji je među najzagađenijima u Europi – bez ikakvih pomaka u rješavanju tog problema. Mladi ljudi se u desecima tisuća iseljavaju iz Hrvatske i kao glavni razlog navode besperspektivnost – osjećaj da u Hrvatskoj ne mogu uspjeti svojim radom i svojim sposobnostima.
Jedna od ključnih kočnica gospodarskog razvoja u Hrvatskoj je korupcija – zapošljavanje i dodjeljivanje poslova po vezi, neodgovorno trošenje javnog novca na političku trgovinu, umjesto za opće dobro.
Više od 100 000 trgovaca radi nedjeljom, a da za to najčešće nisu plaćeni – zato što Vlada ne želi osigurati njihovu zakonsku zaštitu, po uzoru na druge države EU.
Referendumom želimo osigurati pravedniji izborni sustav – sposobne, a ne podobne zastupnike; političare odgovorne biračima, a ne političkim kastama i/ili interesnim lobijima.

 

- otvori ovdje -