DVASRCA.COM

nova godina?!

Kao kršćanin katolik, ne slavim poganske običaje. Novu Godinu mogu "dočekati" slaveći sv. misu i klanjanjem pred Presvetim...

 

   Nova Godina, baš kao i 1. svibnja (maj), fašnik (maškare) i halloween (noć vještica) poganski je praznik u kojem kršćani ne bi trebali sudjelovati.

I ne, nisam pokupio svu pamet svijeta, i ja sam nekada radio "dočeke Nove Godine" u neprimjerenim društvima, stanjima i okruženjima.

No, obraćenjem sam uzvjerovao Isusu Kristu koji me je iscijelio, obnovio, spasio me i podario mi novi život u Duhu i istini tako da ne mogu pristati slaviti nešto što ne slavi Njega. Nešto što nije bitno za moje spasenje. Nešto što u biti slavi neka božanstva, a to sa Isusom Kristom nema veze.

Bog nam je svima dao darove i plodove Duha Svetoga - koristimo ih; istražujte, proučavajte, informirajte se. U molitvi i potpunom predanju ćete sigurno znati što dolazi od Boga, a što od Neprijatelja. Nemojte pristajati uz poganske običaje. Držite se Božje Riječi.

U ovoj "najluđoj" noći, kako je inače nazivaju, mnogi će skliznuti i pasti u alkohol, drogu, bludništvo, neki možda nešto i gore.... Pucat će petardama (ovi stariji koji su bili uteklice od rata liječit će svoju frustraciju jer nisu bili tu i pucali kad je trebalo branit domovinu) davati ih djeci i tako ih dovoditi u opasnost da se ozlijede/rane, a ne razmišljaju da je u stvari OKULTNO u pozadini tog pucanja. Staro je i pogansko vjerovanje da se pucanjem rastjeruju zli duhovi. Mi kršćani zloduhe drugačije tjeramo.

Ako je moguće lijepo bi bilo otići na sv. misu i u adoraciji, u klanjanju pred Isusom moliti ga za blagoslov i zaštitu nas, naših obitelji i domovine. Dok drugi pijanče i bludniče - MI MOLIMO.

 

Želim Vam mir i dobro,

Božji blagoslov+

neovisno o bilo kakvom kalendaru!

 Urednik: Miroslav Baotić

 

PISANO JE:

Čuvajte se da ne padnete u zamku pa da pođete za njima, pošto budu uništeni ispred vas. Ne obraćaj te se na njihove bogove i ne govorite: 'Kako su ti narodi štovali svoje bogove, tako ću i ja činiti.

Ne činite tako Gospodinu, svojemu Bogu, jer sve što je Gospodinu odurnost koju on mrzi, čine oni u čast svojim bogovima.

Držite točno sve što vam zapovijedim! Ništa k tomu ne dodavajte, ništa od toga ne oduzimajte.

Ponovljeni Zakon 12,30-32